Menu

Kinderkleding

0 Comments

kinderkledingMijn weerwoord aan de ouder was: Weet u eigenlijk wel waar de kinderkleding van uw kind vandaan komt? Weet u wel hoe het is gemaakt? Weet u wel door wie de kinderkleding is gemaakt en welke producten erbij zijn gebruikt?

Wat namelijk vaak het geval is, is dat ouders goedkope kleding kopen. Deze kleding is goedkoop omdat er is bespaard op de kwaliteit van de gebruikte stoffen en het personeel dat de kinderkleding produceert. De kans is bij goedkope kinderkleding groter dat er eventueel schadelijke stoffen in zijn verwerkt.

Maar bent u zich ervan bewust dat er kinderen in Pakistan dagelijks werken aan de kinderkleding die uw kind draagt? Weet u hoe schadelijk het proces van leerlooien is dat dagelijks in Pakistan wordt uitgevoerd door volwassenen, maar ook door kinderen? De leren kleding die u draagt zal niet schadelijk zijn voor uw gezondheid, maar is wel erg schadelijk voor de gezondheid van het kind dat het heeft geproduceerd.

Bij wie ligt eigenlijk de verantwoordelijk? Ouders willen met name goedkope kinderkleding kopen zonder te willen weten hoe de kinderkleding is geproduceerd en door wie het is gemaakt. Ze zijn hier onverschillig voor. Dat is prima, maar zodra het henzelf aangaat, kijken ze direct naar de productie in plaats van naar hun eigen consumptiepatroon. Dat is eigenlijk een beetje raar.

Ouders hebben zelf ook een verantwoordelijk en een keuze in de kwaliteit van de kleding die ze kopen. Ik heb zelf maar even gebeld naar Amazingkids.nl. Ze zeggen zelf de situatie rondom eventueel schadelijke stoffen in kinderkleding heel erg spijtig te vinden, maar ze doen er zelf alles aan om te garanderen dat het productieproces van de kleding die zij verkopen wel verantwoord en duurzaam is. Ze zeggen dus vrij zeker te kunnen zijn dat de kinderkleding met schadelijke stoffen erin verwerkt, niet bij hen wordt verkocht. Dat is goede informatie waar we als consumenten wat mee kunnen.